Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:22:41 GMT

نبایدهای بلیط چارتر

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۹۸۰۹

نبایدهای بلیط چارتر

شاید شما هم یکی از هزاران مسافرانی باشید که نمی‌دانند بلیط چارتر دقیقاً چیست؟ یا از مزایا و خطرات مربوط به پروازهای چارتر اطلاعی نداشته باشید.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام فلایتیو، در این متن سعی می‌کنیم به جنبه‌هایی از بلیط چارتر بپردازیم که کمتر درباره‌ی آن صحبت شده‌ است. مانند همه روش‌های حمل و نقل، مزایا و خطرات در رزرو پرواز چارتر نیز وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم است که جوانب مثبت و منفی را بسنجید تا ببینید صرفه‌جویی در هزینه با بلیط چارتر (در صورت وجود) بیشتر از اشکالات احتمالی آن است.

کلمه‌ی چارتر به تنهایی اینگونه معنی می‌شود: استخدام هواپیما، کشتی یا وسیله نقلیه موتوری برای یک منظور خاص. ما در فارسی به اصطلاح به جای چارتر "کرایه کردن" هم می‌گوییم.

زمانی که یک آژانس هواپیمایی تمام صندلی‌های یک هواپیما یا تعدادی از آن را یکجا خریداری می‌کند می‌تواند با قیمتی متفاوت از قیمت اصلی شرکت هواپیمایی بلیط‌های آن پرواز را به فروش برساند. در این صورت می‌گوییم که آن پرواز چارتر است و به بلیط‌هایی که به این صورت به فروش می‌رسند بلیط چارتر گفته می‌شود.

با این تفاسیر باید ببینیم که استفاده از بلیط چارتر چگونه خواهد بود؟ با بررسی مزایا و معایب بلیط چارتر و شرایط خرید آن می‌توانید تصمیم‌گیری بهتری داشته باشید.

مزایای بلیط چارتر چیست؟

قیمت‌ها: پروازهای چارتر نسبت به پروازهای تجاری قیمت متفاوتی دارند. مسافران همیشه باید کرایه پروازهای چارتر را با کرایه‌های شرکت‌های هواپیمایی مقایسه کنند. معمولا در مواقعی که به هرچه بیشتر به تاریخ پرواز نزدیک می‌شویم قیمت بلیط‌های چارتر کاهش پیدا می‌کنند.

انعطاف‌پذیری: خرید بلیط پروازهای چارتر محدودیت‌های سختگیرانه‌ی کمتری نسبت به بلیط‌های دارند. این موارد شامل پیش خرید خاص و شرایط اقامت حداقل یا حداکثر است.

وضوح قیمت‌ها: بسیاری از کرایه های چارتر مشمول تمایز معمول کلاس کرایه هواپیمایی نیستند. با این حال، چارترها صندلی های فروخته نشده را نزدیک به تاریخ عزیمت تخفیف می دهند.

به طور مثال قیمت بلیط چارتر شیراز را در نظر بگیرید. زمانی که یک شرکت هواپیمایی تمام صندلی‌های یک پرواز خاص را خریداری کرده‌ است سود و زیان آن پرواز مختص آژانس هواپیمایی است و چون پرواز شیراز در ایران جز پروازهای محبوب و پرطرفدار است در صورتی که تاریخ پرواز نزدیک باشد صندلی‌های خالی با قیمت کمتری به فروش می‌رسد تا از ضرر جلوگیری شود.

در این صورت کاهش قیمت بلیط چارتر هم به نفع شرکت هواپیمایی و هم مسافر خواهد بود.

همچنین پروازهای چارتر معمولاً مستقیم هستند. در مورد مسیرهای طولانی که پرواز توقف خواهد داشت خرید بلیط چارتر می‌تواند علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه، منجر به صرفه‌جویی در زمان مسافر هم بشود.

مشکلات بلیط چارتر چیست؟

هواپیماهای شلوغ: آژانس‌های هواپیمایی معمولاً به دنبال پر کردن هواپیماها تا حداکثر ظرفیت هستند. عموما بعید به نظر می‌رسد در یک پرواز چارتری در کنار خود صندلی خالی داشته باشید.

قیمت‌های یکسان: بلیط چارتر برعکس بلیط سیستمی برای تمام سنین یکسان است. مثلا اگر با کودک زیر دو سال سفر می‌کنید به نفع شماست که به خرید بلیط سیستمی فکر کنید، چرا که قیمت بلیط چارتر برای افراد زیر دوسال مانند افراد بالای دو سال است.

لغوها: اگر پرواز به اندازه کافی پر نشده باشد، شرکت چارتر می تواند پرواز را ظرف ۱۰ روز از زمان عزیمت لغو کند. از آنجا که برخی از چارترها  مربوط به هواپیماهایی هستند که باید در ارتفاعی خاص پرواز کنند، هوای نامساعد می‌تواند باعث لغو پرواز شود.

تأخیرها: پروازها می‌توانند قبل از عزیمت حداکثر تا ۴۸ ساعت بدون استرداد هزینه به تأخیر بیافتند. برنامه‌ها و کرایه‌ها ممکن است تا تاریخ عزیمت تغییر کنند.

عدم تنوع پروازها: معمولا بلیط چارتر را می‌توانید برای مسیرهای پرتردد پیدا کنید که در آن صورت هم به دلیل تقاضای زیاد گاهی موفق به خرید بلیط چارتری نخواهید شد. از طرفی این امکان وجود ندارد که همیشه برای هر مسیری فرصت پیدا کردن بلیط چارتر در بازه‌ی زمانی مورد نظر خود بیابید

سیاست‌های بازپرداخت: شرکت‌های هواپیمایی سیاست‌های لغو و استرداد وجه دقیقی دارند. اما در مورد بلیط چارتر مسافران معمولاً باید جریمه لغو پرداخت کنند و به احتمال زیاد حق استرداد ندارند.

با این حال، برخی از چارترها ممکن است به یک مسافر جایگزین اجازه دهند تا در ازای یک جریمه ناچیز به جای مسافر دارای بلیط پرواز کند. اگر مسافری پرواز را از دست بدهد، حق ندارد به سادگی پرواز بعدی را انجام دهد. در حالت کلی بلیط‌های چارتر مشکلات بسیاری در کنسلی بلیط و استرداد وجه دارند.

آیا پروازهای چارتری امن هستند؟

در اینجا لازم است تفاوت بلیط چارتری و بلیط سیستمی را بررسی کنیم. بلیط چارتر همان بلیط سیستمی است که همانطور که گفته شد یک آژانس هواپیمایی با پیش خرید صندلی‌های یک پرواز اصطلاحا آن را چارتر می‌کند و در خدمات پرواز با بلیط سیستمی تفاوتی ندارد.

تضمین کیفیت و امنیت پرواز به عهده شرکت هواپیمایی است و چارترکننده تنها در تفاوت قیمت بلیط صندلی‌ها تاثیرگذار خواهد بود.

با این تفاسیر اگر با توجه به محدودیت‌های مسیر پرواز چارتر و زمان‌های ارائه‌ی بلیط‌های چارتری سفر شما مطابق با یک پرواز چارتر است بهتر است با خرید بلیط چارتر تجربه‌ی یک پرواز با کیفیت بالا و قیمت پایین را امتحان کنید.

این نوع پروازها مناسب افرادیست که زیاد سفر می‌کنند یا برای زمان سفر محدودیتی ندارند. با تغییری جزئی در برنامه‌ی خود می‌توانند بلیط چارتر مسیر مورد نظر خود را پیدا کنند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فلایتیو پرواز چارتری بلیط چارتر پروازهای چارتر شرکت هواپیمایی بلیط سیستمی پرواز چارتر بلیط چارتر خرید بلیط قیمت بلیط یک پرواز صندلی ها ی چارتر ی بلیط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۹۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟

فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازار‌های رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشد‌هایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحد‌ها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

دیگر خبرها

  • شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»/ کمک «ایر تاکسی» به صنعت هوایی
  • با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان صاحب خودرو شوید!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • تاخیر ۵۰۰دقیقه‌ای پرواز مشهد به تهران
  • پرواز مشهد به تهران هواپیمایی چابهار با تاخیر ۵۰۰ دقیقه ای انجام شد
  • قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها
  • آغاز ۵ پرواز فوق العاده فرودگاه بجنورد از امروز
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛شنبه هشتم اردیبهشت