Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلیط چارتر چیست؟ همه آن چیزی که لازم است درباره بلیط هواپیما چارتر بدانید!

 

 چارتر چیست؟

در ابتدا بهتر است بدانید واژه چارتر فقط برای بلیط هواپیما به کار نمی رود و در کشورهای دیگر برای رزرو هتل، خرید بلیط هواپیما، قطار و غیره هم استفاده می شود. اما در ایران و در زبان فارسی امروز، واژه چارتر، تداعی کننده نوع خاصی از بلیط هواپیما است که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چارتر، کلمه ایی با ریشه فرانسوی و به معنای "دربست کرایه کردن" است و همانطور که اشاره کردیم برای اماکن اقامتی نظیر هتل و وسایل حمل و نقل همچون کشتی، قطار و هواپیما کاربرد دارد. خدمات چارتر غیرقابل استرداد هستند، یعنی امکان کنسل کردن آن ها وجود ندارد. فروشنده این نوع خدمات هم، فقط آژانس های چارترکننده هستند.

 

بلیط هواپیما چارتری

به طور کل بلیط های هواپیما به دو دسته چارتری و سیستمی تقسیم می شوند. همانطور که در ابتدا گفته شد بلیط چارتر هواپیما نوعی بلیط است که آژانس های هواپیمایی آنها را از شرکت های هواپیمایی پیش خرید و سپس آن را به مسافران می فروشند و سود و ضرر آن، به طور کامل به آژانس مربوط می شود. چرا که آژانس هواپیمایی صندلی های هواپیما را از شرکت هواپیمایی مورد نظر پیش خرید می کند تا آن ها را  خود، به صورت مستقیم به فروش برساند. این در حالی است که بلیط سیستمی کاملا در اختیار شرکت هواپیمایی است و قیمت آن بر اساس قوانین هواپیمایی کشور و خود ایرلاین تعیین می شود. در نتیجه قیمت بلیط چارتر متغیر است.

 

تفاوت بلیط چارتر و سیستمی

 

 

 پیش از این دانستیم بلیط پرواز سیستمی بلیطی است که توسط ایرلاین به طور مستقیم به فروش می رسد و قیمت این نوع بلیط ها توسط سازمان هواپیمایی کشور بر حسب مسیر و دیگر عوامل تعیین و به آژانس های ارائه دهنده بلیط ابلاغ می شود. بنابراین فهمیدیم که اگر به دنبال بلیط ارزان هستید بهتر است بلیط چارتر را انتخاب کنید چون در لحظه آخر امکان خرید بلیط ارزان چارتر بالاتر است. بلیط چارتر در این شرایط قیمت کمتری نسبت به بلیط هواپیما سیستمی دارد و ممکن است این بلیط برای شما مقرون به صرفه تر باشد. بلیط چارتری و بلیط سیستمی از نظر خدماتی که به مشتریان خود ارائه می دهند هیچ تفاوتی ندارد و این امکان وجود ندارد که بعضی از صندلی های هواپیما به صورت چارتر فروخته شود و شمار دیگری از صندلی ها به عنوان بلیط هواپیمای سیستمی فروخته شود. تفاوت بلیط چارتری و بلیط سیستمی در قیمت است. بلیط چارتری برخی اوقات قیمت بسیار کمی نسبت به بلیط های سیستمی دارند و به این خاطر است که به علت فروش نرفتن بلیط چارتر کننده برای اینکه ضرر نکند بلیط خود را با قیمت کمتری می فروشد. بلیط چارتر قابل استردادد نیست ولی بلیط پرواز سیستمی را در هر زمانی می توانید کنسل کنید و پول بلیط با کسر جریمه به شما پس داده می شود.

 

انواع بلیط چارتر بر اساس ظرفیت صندلی ها

چارتر یا اجاره ی کامل هواپیما (Full Charter): فول چارتر به چارتر کردن تمام صندلی های یک هواپیما  توسط آژانس چارتر کننده گفته می شود.

اجاره ی صندلی  های هواپیما (Seat Charter): سیت چارتر نیز  به معنای چارتر کردن بخشی از صندلی های هواپیما  توسط آژانس چارتر کننده گفته می شود. مشخصات این نوع چارتر تقریبا شبیه به نوع اول یعنی فول چارتر است، با این تفاوت که آژانس تعدادی از صندلی ها را در دوره های مشخص برای خودش رزرو می کند. این نوع از چارتر هم چند نوع دارد که در پایین به آن ها اشاره شده است.

 

سیت چارتر شناور: یا اجاره صندلی به صورت شناور که  چارترکننده تعداد مشخصی از صندلی های هواپیما را در یک مسیر پرواز و در طول دوره ای مشخص، به صورت رفت و برگشت به فروش می رساند. سیت چارتر بک تو بک (Back To Back): یا اجاره صندلی رفت و برگشت به این معنا است که چارترکننده تعداد مشخصی از صندلی های هواپیما را در یک مسیر پرواز مشخص رفت و برگشت به فروش می رساند. سیت چارتر بلاک سیت (Block Seat): یا اجاره صندلی  های مشخص یعنی چارترکننده تعداد مشخصی صندلی با تاریخ مشخص را در یک مسیر و برای یک پرواز مشخص، به صورت رفت و برگشت به فروش می رساند.

 

قیمت بلیط چارتر

تا اینجا می دانیم که بلیط سیستمی نرخ نسبتا پایداری دارد که از سوی مراجع مربوطه تعیین می شود، در حالی که قیمت بلیط چارتر اینگونه نیست و نوسانات زیادی دارد.  به دلیل اینکه چارترکننده ها صندلی های پرواز را پیش خرید کرده اند، دستشان برای قیمت گذاری باز است. در نتیجه گاهی مخصوصاً در فصل های اوج سفر می توانند قیمتی بالاتر از بلیط  های سیستمی هم عرضه کنند. در مقابل اگر به زمان پرواز نزدیک شویم، چون چارترکننده پول خرید صندلی پرواز را از قبل داده، ناچار است دست کم هزینه آن یا حتی بخشی از آن را برای جلوگیری از ضرر بیشتر تأمین کند. به همین دلیل قیمت خرید بلیط چارتر در روز پرواز و یا نزدیک به آن می تواند کاهش چشمگیری پیدا کند. اصطلاح بلیط لحظه آخری هر چند ممکن است در بلیط های سیستمی هم دیده شود، ولی بیشتر اشاره به همین بلیط لحظه آخری چارتر دارد که به زمان پرواز بسیار نزدیک هستند.

 

مزایا و معایب بلیط چارتر

همانند تمام روش های حمل و نقل و انواع بلیط، رزرو بلیط چارتر هم از معایب و مزایایی متناسب با خود برخوردار است بنابراین بهتر است که تمامی جوانب منفی و مثبت آن را بدانید و با آگاهی از آن ها نوع بلیط و خدمات خود را انتخاب کنید.

قیمت: بزرگترین و مهمترین مزیت بلیط های چارتری برای مسافران این است که با کمی حوصله و جستجو می توانند بلیط مورد نظر را با کمترین و بهترین قیمت تهیه کنند. شرکت های چارترکننده برای جلوگیری از متضرر شدن، همواره تلاش می کنند بلیط های چارتر شده را با کمترین سود ممکن به فروش برسانند و به همین دلیل امروزه از روشهای مختلف به مخصوص از طریق شبکه های اجتماعی در این مورد اطلاع رسانی می کنند و شما میتوانید به راحتی از این نوع بلیط ها مطلع شوید. بنابراین معمولا قیمت پرواز های چارتر به نسبت پروازهای سیستمی کمتر است. اما باز هم بهتر است قبل از خرید حتما قیمت پرواز چارتر و سیستمی را با هم مقایسه کنید و در لحظه بلیط ارزانتر را انتخاب کنید.

 

 

استرداد و کنسلی: جریمه کنسلی بلیط با توجه به نظر شرکت چارتر کننده صورت می گیرد و در خیلی از موارد بلیط صادرشده غیرقابل کنسلی خواهد بود، حتی در صورت عدم استفاده از بلیط، هیچ گونه وجهی به شما برگردانده نخواهد شد. پس بهتر است زمانی از بلیط های چارتر استفاده کنید که قصد تغییر آن را تحت هیچ شرایطی ندارید.

 

قیمت یکسان بلیط برای تمام سنین: یکی از معایب بلیط های چارتری این است که برخلاف بلیط سیستمی هیچگونه تخفیفی برای کودکان قائل نمی شود و هزینه بلیط پرواز کودکان همانند بزرگسالان محاسبه می شود.

 

زمان بلیط: برنامه  پروازهای سیستمی از سوی ایرلاین در طول سال مشخص است و شما از مدت خیلی قبل تا درست پای پرواز می دانید که هواپیما در چه روزهایی از هفته به کدام مقصد پرواز دارد و قیمت آن پرواز نیز در تمام طول سال مشخص است. اما در پرواز های چارتر به این صورت نیست و شما نمیتوانید مطمئن باشید در کدام روزهای سال و در چه ساعاتی پروازهای چارتر قابل دسترسی اند.

 

در انتها اگر برنامه سفر خاصی ندارید و نیاز به ماجراجویی بیشتری دارید می توانید به دنبال خرید بلیط چارتر باشید تا سفری هیجان انگیز را تجربه کنید. سفرمارکت به عنوان موتور جستجوی بلیط هواپیما و تور، با گرد آوردن قیمت همه سایت های فروش اینترنتی بلیط هواپیما و آزانس های مسافرتی، این امکان را برای شما فراهم می آورد تا به صورت لحظه ای، همه بلیط های عرضه شده در بازار را بررسی و بلیط لحظه آخری مورد نظرتان را با کمی خوش شانسی پیدا کنید.

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: چارتری تور قیمت سایت بلیط هواپیما صندلی های هواپیما بلیط های چارتر رفت و برگشت بلیط هواپیما چارتر کننده بلیط سیستمی صندلی ها بلیط چارتر خرید بلیط بلیط ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۸۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید

پیشینه استفاده از داربست به هفده‌هزار سال پیش می‌رسد؛ از داربست‌هایی که برای نقاشی‌های دوران پارینه‌سنگی برپا می‌شدند تا امروز که برای امنیت کارگران و تعمیرکاران از آنها استفاده می‌شود. درصد چشمگیری از حوادث ساختمانی به‌دلیل کار ناایمن در ارتفاع روی می‌دهند. به‌همین دلیل قیمت لوله داربستی، ایمنی داربست‌ها یکی از دغدغه‌های فعالان عرصه ساخت‌وساز است. در این مقاله خواهیم گفت که اتصالات لوله‌های داربست چیست و چه کابردی دارد.

داربست چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

داربست به سازه‌های موقتی گفته می‌شود که که برای پشتیبانی از قالب‌های بتنی یا کار کارگران آجرکار، گچ‌کار، یا نقاش در ارتفاع استفاده می‌شود. طبق مقررات برای کار در ارتفاع بیش از دو متر که خطر سقوط وجود دارد باید داربست نصب شود.

اتصالات داربست چیست؟

اتصالات لوله‌های داربست یا همان اتصالات پیچ و مهره، اجزایی هستند که برای اتصال و تثبیت لوله‌های داربست استفاده می‌شوند. لوله‌های داربست، لوله‌های فلزی با سطح خمیده و شبکه‌ای از شاخصه‌های مثلثی هستند که عمدتاً در ساخت‌وسازهای فلزی و سیستم‌های پشتیبانی استفاده می‌شوند. اتصالات داربست لوله‌های مجاور را برای تحمل وزن‌های سنگین به‌هم قفل می‌کنند. اتصالات لوله داربست درصنایع ساخت‌وساز، ساخت ماشین‌آلات، تاسیسات صنعتی، به مجموعه پیچ و مهره، مهره‌های تنظیمی، قفل‌ها، واشرها و دسته‌ها گفته می‌شود که باعث استحکام آنها می‌شوند.

انواع اتصالات لوله داربست

اتصالات لوله‌های داربست نسبت به جنش و شکل اتصال متفاوت هستند. در ادامه به انواع اتصالات داربست می‌پردازیم:

پیچ و مهره (بولت و نات)

این نوع اتصالات شامل پیچ و مهره است که به وسیله پیچ‌گوشتی و نگهدارنده‌ای به لوله‌های داربست با استفاده از واشرها و مهره‌های تنظیمی به‌منظور تثبیت بیشتر استفاده می‌شوند.

قفل‌ها؛ قفل‌های محوری به لوله‌های داربست متصل می‌شوند و قفل‌های زاویه‌ای در اتصالات زاویه‌ای به‌کارمی‌روند. دسته‌ها معمولاً به وسیله پیچ و مهره یا قفل‌ها به لوله‌های داربست متصل می‌شوند. واشرها برای ایجاد فشار و نیرو بین پیچ و مهره و سطح لوله قرار می‌گیرند.

انواع اتصالات لوله داربست به نیازهای داربست و نوع سازه‌ اتصال‌دهنده‌ها بستگی دارد و در انواع مختلفی تولید می‌شوند.

اتصال کوپلر (Coupler)

اتصال کوپلر به‌دلیل مقاومت بسیار در مقابل انواع فشارهای وارده بر ساختمان یکی از پرکاربردترین اتصالات داربست است. این اتصال فولادی به جای پیچ و مهره و واشر هم استفاده می‌شود. کوپلر در قسمت میانی داربست قرار می‌گیرد و وزن آن 1100 گرم است.

اتصال بست خارجی (External Sleeve Coupler)

برای ساخت این اتصال‌دهنده‌ از فولاد فشرده‌شده برطبق استانداردهای جهانی استفاده می‌شود. لوله‌ها با بست خارجی از قسمت انتهایی به هم وصل می‌شوند و برای اتصال لوله‌های داربستی عمودی، افقی و مورب قابل استفاده هستند. این نوع اتصال با وزن مناسب 1200 گرم تولید می‌شود.

پین اتصال (Expanding Joint Pin)

پین اتصال برای برخی از لوله‌های داربستی به‌کار می‌رود که بیش از بقیه تحت ‌فشار هستند. پین اتصال به‌خوبی می‌تواند وزن‌های سنگین را تحمل کند. همچنین برای استفاده از آن باید قطر داخلی لوله‌ها هم‌اندازه باشند. برای مقاوم‌سازی این قطعه در برابر زنگ‌زدگی و رطوبت آن را گالوانیزه می‌کنند. وزن این قطعه حدود ۱۴۰۰ گرم است.

اتصال مفصل گردان (Swivel Coupler)

اتصال‌دهنده مفصل گردان برای اتصالات داربستی استفاده می‌شود که در زوایای مختلفی هستند و داربست به مهاربندی مورب نیاز دارد. این قطعه می‌تواند جایگزین خوبی برای پیچ‌ومهره‌ها و واشرها است. وزن تقریبی این قطعه حدود ۱۲۰۰ گرم است.

اتصال تبدیل (Reduction Coupler)

این اتصال‌دهنده لوله‌های داربستی مدل کاربردی تبدیل دوبل و تبدیل اتصال مفصل گردنده دارد. اتصال تبدیل اتصال دوبل مانند کوپلر دوبل عمل می‌کند اما قطرخارجی آن متفاوت است. مدل دیگر آن یعنی تبدیل اتصال مفصل گردنده، مشابه کوپلر گردان است.

اتصالات داربست به چه شکل انجام می‌شود؟

فرم‌های اتصال لوله‌های داربستی با توجه به شکل سازه‌ها و مصالح استفاده‌شده متفاوت است. اتصالات داربست به‌طورکلی به دو شکل انجام می‌شود:

داربست مثلثی یا اسکافلد

مقاطع فریم‌ها در اتصالات مثلثی می‌تواند مثلثی یا مربعی باشد و عرض آنها هم معمولا ۱۲۰ سانتی‌متر است. در این حالت از اتصالات لوله‌های داربستی، فرم‌های مثلثی تشکیل می‌دهند و بیشتر در پایه پل‌ها یا کفراژبندی کاربرد دارند. ویژگی‌های فریم‌های این داربست این نوع از اتصالات عبارت است از:

سهولت در باز و بسته شدن عدم نیاز به آچارکشی قابلیت باربری زیاد عدم نیاز به کارگر برای مونتاژ قطعات هزینه کم داربست چکشی ستاره

در روش چکشی ستاره‌ای برای اتصالات دربست از محورهای قائم و مهارهای استفاده می‌شود. پایه این داربست‌ها از حدود ۵ متر شروع می‌شود و سرجک‌ها در بالا و پایین اتصالات کار گذاشته شده‌اند. هر دو سرجک قابلیت تنظیم و ترازشدن دارد و می‌توان ارتفاع آن را تنظیم کرد. مهارهای افقی با ضربات چکش انجام می‌شود و قسمت‌های پایه داربست با مغزی و پین متصل می‌شوند. ویژگی‌های این نوع از اتصالات عبارت است از:

سهولت در باز و بسته‌شدن عدم نیاز به ابزارهای خاص قابلیت توسعه در ارتفاع‌های زیاد سهولت در جابه‌جایی سبک‌بودن وزن قطعات سرعت مونتاژ بالا چند نکته مهم درباره اتصالات لوله داربست

در اتصالات لوله داربست قطر لوله به‌دلیل تاثیر آن بر وزن و قیمت لوله بسیار اهمیت دارد؛ به‌همین دلیل باید توجه داشته باشید که قطر بیرونی لوله اتصالات، کمی بیشتر از عدد اسمی آن درنظرگرفته می‌شود. در ادامه به سایر نکته‌هایی اشاره می‌کنیم که باید در زمینه اتصالات لوله داربستی به آن توجه کنید.

فاصله بین لوله‌های عمودی باید ۱.۷ تا ۲ متر باشد. فاصله طبقات لوله‌ها باید بین ۲ تا ۳ متر باشد. فاصله‌ لوله‌های داربست در عرض سکو، حدود ۱۶۰ سانتی‌متر است. حداکثر فاصله مجاز برای اتصال لوله داربستی ۳ متر است. اگر ارتفاع سازه زیاد باشد، لوله‌های داربستی با لوله‌های فولادی با ضخامت بیشتر ساخته می‌شوند. اندازه پلتفرم لوله داربستی باید طوری باشد که مناسب تردد و جابه‌جایی بار باشد. (حدود ۶۰ سانتی‌متر برای تردد و ۸۰ سانتی‌متر برای جابه‌جایی بار) تخته‌هایی که روی این سکوها قرار می‌گیرد باید کنار هم کیپ شوند و ضخامت آنها با ضخامت لوله‌های داربست متناسب باشد. در ارتفاع بیش از ۲ متر، باید از تخته‌های پنجه‌ای استفاده کرد که عمق آنها ۲۰۰ میلی‌متر است. در زمانی که از بست‌های لوله‌های داربستی استفاده نمی‌کنید آنها را در مخلوطی از گازوییل و روغن نگهداری کنید. به ازای هر ۴ متر ارتفاع، ۱ متر، پایه‌های نردبان را عقب بکشید. برای اتصالات لوله‌های داربستی، از حرارت برای خم کردن لوله‌ها استفاده نکنید. کفش‌های غیرلغزنده و مناسب بپوشید. از قطعات شکسته، معیوب و خمیده استفاده نکنید.

جمع‌بندی

یکی از نکته‌هایی که باید در هنگام انجام یک پروژه ساختمانی درنظر داشته باشید تأمین ایمنی کارگران است. ایمنی کارگران و در کنار آن ساختن سازه‌ای ایمن به عوامل بسیاری بستگی دارد. یکی از عوامل تأثیرگذار در تأمین امنیت کارگران و ساخت‌وساز ایمن استفاده از مصالح ساختمانی مرغوب است.

برای خرید مصالح ساختمانی ازجمله آهن‌آلات مرغوب باید از اعتبار و تجربه فروشنده در این زمینه اطمینان حاصل کنید. همچنین برای آگاهی از قیمت لوله به منبع معتبری نیاز دارید که آخرین قیمت آهن آلات را به اطلاع شما برساند و به تصمیم‌گیری درست شما در این زمینه کمک کند.

شرکت نفت آهن پاسارگاد با برند تجاری آیرومارت، با بیش از سه دهه تجربه در بازار آهن‌آلات در زمینه فروش آنلاین آهن‌آلات می‌تواند انتخاب خوبی برای سفارش و خرید لوله داربست باشد. می‌توانید برای دریافت اطلاعات دقیق و به‌روز از قیمت آهن‌آلات و شرایط خرید انواع مقاطع ساختمانی به سایت آیرومارت به آدرس iromart.com مراجعه کنید. همچنین می‌توانید با شماره 02145306 تماس بگیرید و از راهنمایی‌های دقیق همکاران باتجربه ما در شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا بهره‌مند شوید.

 

دیگر خبرها

  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • تمدید اعتبار  سیستمی پوشش بیمه ای بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی ایرانیان 5 دهک اول درآمدی
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بهترین فصل بازدید از دریاچه سراب نیلوفر کرمانشاه
  • رونمایی از شاسی بلند جدید چری با آخرین تکنولوژی‌های جهان
  • قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها
  • حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند
  • ۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»